Utstillinger i Galleri Albin Upp

Albin Upp

Torild Brandtzæg Andersen og Anne-Cathrine Grambo

Maleri

30.august - 10.september 2023

Anne-Cathrine Grambo

Anne-Cathrine Grambo er født og oppvokst i Kongsvinger og bosatt i Nordre Follo. Grambo har malt i 18 år, og har tatt en rekke kurs opp igjennom årene hos anerkjente kunstnere. For tiden er hun elev ved billedkunstutdanningen ved Nydalen kunstskole i Oslo.

Grambo maler hovedsakelig med akryl og akvarell, og lar seg inspirere av farger, former og bevegelse. Hun liker å leke med forskjellige typer motiv, uttrykk og maleteknikker. Hun er spesielt opptatt av å utforske mennesker og det menneskelige i sine bilder. 

Grambo jobber stort sett figurativt, men synes det er spennende å bevege seg inn og ut av abstraksjonsprosesser. Hun lar seg inspirere av det som pirrer hennes nysgjerrighet, det som er vakkert, uttrykksfullt og annerledes. Hun søker harmoni i sine bilder, både gjennom valg av motiv og fargebruk.

Besøk gjerne hennes nettside:  www.annegrambo.no

Torild Brandtzæg Andersen

Billedkunstneren Torild Brandtzæg Andersen er født i Haugesund i 1970.
Bosatt i Oppegård.


Utdannet Dekoratør/Utstillingsformgiver og har gjennom mange år utviklet sitt talent for tegning og maling ved siden av sin interesse for musikk og låtskriving.

Mange kurs i inn og utland samt det å holde egne malekurs har gjort sitt til at Torild har opparbeidet kunnskap innen diverse medium som olje, akvarell og akryl.
Brandtzæg Andersen jobber hovedsakelig med akryl da dette gjør at man kan arbeide raskt og intuitivt.
Raske strøk og arbeid med brede pensler er et uttrykk som passer henne godt.

Hun henter inspirasjon fra naturen og motivene er gjerne av fjell, sjø og abstraherte landskap.

Fjell og sjøbilder er unike i sin utforming der Brandtzæg Andersen bruker en spesiell papirteknikk for å lage strukturer i bildene. Bildene er bygget opp lagvis og har et utall av fargespekter som males opp fra mørkt til lyst.
Maleriene får dermed et røft uttrykk og bærer preg av grove strøk både med rennende og tørre påføringer som legges over strukturen.

En annen serie med bilder er malt lagvis med utallige varme og kalde farger og et underlag som et «kaos». Senere finner hun elementer og skikkelser som dukker opp i kaoset og bildet videreutvikles til det dukker opp menneskeskikkelser eller andre former og det blir en «historie» i maleriet.

Elefantene har en spesiell plass i Brandtzæg Andersens hjerte og de kommer frem på hennes lerret i små og større utgaver, gjerne med hennes egen utgave av struktur på dens gode vesen.

Besøk gjerne nettside  www.artofmountain.no

Tagged under: Maleri
Albinupp

Albinupp

  • Female