Utstillinger i Galleri Albin Upp

Albin Upp

Torbjørn Morvik - Werner Anderson

Foto - Tegning

18. OKTOBER - 22.OKTOBER 2023

 

Werner Anderson (f.1972) Norsk fotograf og kunstner.

Werner Anderson har blitt tildelt Honorable Mention i 2023-utgaven av International Photography Awards for sin serie ”Herbarium”. 

Med sin samfunnsengasjerte tilnærming til kunsten, stiller Werners poetiske bilder og filmer åpne spørsmål om forholdet mellom mennesket i naturen og om  

kollektive og individuelle måter å behandle fortiden.

”Herbarium er en serie fotografier inspirert av min fars etterlatte skolebøker med tørkede blomster sirlig limt inn, og insektkasser som jeg fikk fra en nedlagt skole, begge fra en gang på 1950-tallet.

Jeg kan huske fra da jeg var liten, at far alltid lot markblomster stå igjen når han slo gresset. Insektene skulle også få sitt. Dette var helt naturlig for ham den gangen.

 

I vår tid leser jeg om insektsdøden og vi alle kan kjenne klimaendringene på kroppen.

Hva har vi mennesker gjort med naturen?”

 

Werner Andersons kunst har vært vist ved blant annet European Cultural Center

Arte Biennale i Venezia, Preus Museum, Nordic Light Festival of Photography, Longyearbyen Kulturhus, Oslo Rådhus, Fotografiens Hus, Somerset House i London

og i Akaba, Sardinia, St. Petersburg, Dublin og Barcelona.

Han har også mottatt flere nasjonale og internasjonale utmerkelser for sitt arbeid, deriblant Sony World Photography Awards. Werner har også hatt flere kunstneropphold, blant annet hos Stiftelsen Edvard Munchs Atelier på Ekely.

Scar, som er hans store prosjekt om 22. juli-terroren,er støttet av både Fritt Ord og 22. juli-senteret.

Deler av Andersons kunstnerskap kan sies å være preget av fotografens tidligere erfaringer fra konfliktområder. På oppdrag for humanitære organisasjoner som Røde Kors og Norsk Folkehjelp, dokumenterte han livet til sivile ofre for eksplosiver i kjølvannet av krig og konflikter. Han har arbeidet med dette i over et tiår i Sørøst-Asia, Afrika, Midtøsten, Balkan og Sør-Amerika.

Werner Anderson er nå bosatt på Nesodden og har sitt atelier i Myntgata i Oslo.

Se mer av hans arbeid på werner anderson.no

 

Torbjørn Morvik (født 1955) er fra Bergen, men bor og arbeider i Oslo, der han har atelier i Myntgata. Han er utdannet fra Einar Granums Kunstfagskole, er kunstner på heltid og medlem av Norske Billedkunstnere (NBK).

Torbjørn Morvik arbeidet i NRK i mange år, for det meste som dokumentarfilmskaper, reporter og programledercoach. Han har vunnet en rekke internasjonale og nasjonale priser for dokumentarene sine, bl.a. Prix Italia og The International Film and TV Festival of New York.

Som billedkunstner har han en omfattende CV og har hatt en rekke utstillinger i Norge, bl.a. i Oslo, Bergen, Molde, Drammen, Asker og Trondheim.

Kunstnerisk arbeider Morvik med tredimensjonale, optiske illusjoner, analogt fotografi og tegning. Utstillingen på Albin Upp byr på alle disse uttrykkene. 3D-bildene og fotografiene har to kjennetegn: 

noen viser motiver vi vanligvis går forbi fordi vi ikke legger merke til dem, mens andre byr på motiver som ikke kan ses med det menneskelige øye, - infrarøde bilder. Torbjørn vil på den måten inspirere seeren til å sette større pris på omgivelsene vi lever i, - hver dag. Man må altså ikke til Geiranger eller Galdhøpiggen for å se noe vakkert.

Tegningene hans lever sitt eget liv på Albin Upp. De er mer eller mindre abstrakte humoresker der Torbjørn Morvik sørger for at publikum ikke vet hva som møter dem på neste vegg.

Tagged under: Tegning Foto
Albinupp

Albinupp

  • Female