Utstillinger i Galleri Albin Art

Albin Art

Torleiv Agdestein

31. MAI - 6. JUNI  2024

 MALERI

 

 KYSTSTRØK

Torleiv Agdestein er vokst opp med mye kunst rundt seg. Hans forfedre var malere, billedhuggere, og musikere, og selv ble han tidlig i livet spesielt interessert i malerkunsten. Sine første oljemalerier laget han allerede i ungdomstiden. Fascinasjonen for malerkunst har fulgt ham gjennom livet. Og etter avsluttet yrkeskarriere som geolog kunne han endelig ha 100% fokus på å male. Sin første utstilling hadde han i 2015 i Oslo Maleklubb på Briskeby. Deretter har det blitt 28 utstillinger, hvorav 26 i forskjellige norske byer (Drøbak, Oslo, Fredrikstad, Moss, Ås) og to utstillinger i utlandet. I oktober-november 2023 hadde han en stor 6 ukers utstilling i Münster (Tyskland), og i januar i år ble det en separatutstilling på Södermalm i Stockholm. Nå er turen endelig kommet til Briskeby og Frogner igjen med separatutstillingen ‘KYSTSTRØK’ på Albin Art i Oslo (31. mai-6. juni 2024) og en 9 års utstillingssirkel er på en måte sluttet. ‘KYSTSTRØK’ viser oljemalerier inspirert av skandinaviske kystlandskap tolket gjennom Agdesteins penselstrøk.

Torleiv Agdestein er langt på vei autodidakt, men har alltid skaffet seg dialog med og impulser fra forskjellige læremestere, bl.a. ved deltakelse på flere malerseminarer med den tyske kunstneren Gerhard Ruhland. Av norske læremestere kan nevnes den kjente landskapsmaleren Odd Emil Skullerud, malerinnen Anne Langsholt Apaydinli og maleren Leif Nyland.

De som ønsker å se hans fargesterke, figurative oljemalerier utenom utstillingsperiodene er alltid velkommen til å besøke Agdesteins atelier ved Årefjorden syd for Moss (email Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., SMS eller ring 46800877 for å avtale tid). På hans profil på www.artportable.se vises 41 av hans totale produksjon på 345 oljemalerier og på hans hjemmeside www.tagpaintings.com vises ca. 150 oljemalerier samt 18 digitaltrykk.

Tagged under: Maleri