Utstillinger i Galleri Albin Art

Albin Art

Herborg Johanne Erdal

16. MARS - 21. MARS  2024

 MALERI

 

Herborg Johanna Erdal født 15 mars 54 og oppvokst i Sørfjorden i vakre Hardanger. Hennes forfedre bygde egne mektige seilskuter, og var avhengig av fjorden og havet som livsgrunnlag og fartsåre.
Hun flyttet til Oslo 1973, tok sin utdannelse her, sykepleier så jordmor og har jobbet som jordmor ved OUS Ullevål i over 30 år. Tatt i mot flere hundre barn av vår nye generasjon, og er opptatt av deres fremtid ift klima.
Natur, miljø og konsekvensene av overoppheting av jordkloden og issmeltingen ved Polhavet, og hvordan det påvirker dyrelivet der, gjenspeiler seg i maleriene hennes.
Hun har tegnet og malt siden tidlig barndom og alltid vært fascinert av sjø og hav ( noe hun har i genene ), og alt det fascinerende som finnes der under vann. Hun har tidligere en del snorkel og dykker erfaring.
Hun har tatt flere maler kurs opp igjennom årene, og vært elev hos kunstner Henriette Finne og Marianne Blankenberg, og deltatt på kollektivutstillinger.
Nylig ferdig utdannet billedkunstner ved Nydalen kunstskole, og dette er hennes første separatutstilling. 
Maler intuitivt og abstrakt i grunnflaten med acryl, lag på lag, bruker mye vann som ved akvarell. Finner figurer i det abstrakte, rydder og fremhever disse i topplaget. I tilegg til noe kull og pastell bruker hun maleredskaper som bankkort, slikkepott, skrape - redskap og palettkniv, div hestehår pensler i forskjellig størrelse. Plastfolie og silkepapir er noe hun bruker for å få struktur i underlaget, i tilegg til pasta sand og gips. 
Hun liker spesielt godt alle fargene som er under vann, blå turkis i alle nyanser og fargetoner, samt grønn og brunfarge skalaer og gul / gul-orange, « tang farger « noe rødt men mer burgunder og lilla, gråtoner, sort og hvitt. 
Hun er veldig fascinert av koralrev, som er svært truet av oppvarming av de 7 hav, og maneter i alle mulige varianter, i tilegg til de større dyrene som er avhengig av pol havisen for å overleve. 
Hun mener at vi ALLE må redusere våre fotavtrykk ift klima for å ta vare på jordkloden og artsmangfoldet.

 

Tagged under: Maleri