Utstillinger i Galleri Albin Art

Albin Art

Eva Winther-Larssen

6. OKTOBER - 12. OKTOBER  2023

MALERI, SERIGRAFI

 

Det er nå 10 år siden Eva Winther-Larssen gikk bort.

Til minne om henne holder vi nå en separatutstilling.

Eva ble født i Bergen i 1928. Eva bodde i Bergen og virket i byen mellom de syv fjell i hele 50 år. I 1978 flyttet Eva og hennes ektemann fra Bergen til Tjodalyng ved Sandefjord. 13 år senere i 1993, endte de opp i Oslo på Briskeby.

Hun ble utdannet ved Bergen Kunsthåndtverksskole og ved akademiet i Bergen. Studiereiser til England, Holland, Frankrike, Italia, Spania, Libya, Tunis og Marokko.

Eva har i sin karriere som malerinne vært aktiv siden hun debuterte på Statens høstutstilling i 1955. Hun har lagt bak seg mange hundre arbeider og i tillegg tyve serigrafier. Hun har vært fast representert i flere gallerier, deriblant Tjømes Kunstsalong i Oslo. Har hatt omfattende med separatutstillinger og kollektivutstillinger i landet rundt. Storparten av hennes arbeider er solgt til private kunstsamlere. Hun er også representert i mange offentlige samlinger og med utsmykninger i offentlig rom. Komplett CV i boken om Eva “Et Kunstnerskap”.

“Gleden ved form og farger er et hovedtrekk ved Eva sin malerkunst. I likhet med impresjonistene tar hennes bilder preg av den umiddelbare synsopplevelse. Hun maler det hennes øyne faller på. Det kan være en trestamme, noen blomster, en vannpytt eller et gløtt nede i fjæresteinene. Men det er ikke disse tingenes egen eksistens som for henne er viktig. De er bare råstoff for fargevisjoner. For henne er det viktig at den ene fargeflaten har noe å fortelle til alle omkringliggende farger. Formene er derfor gjerne utvisket. Her finnes ingen presise konturer. De ville avlede oppmerksomheten fra det som for henne synes vesentligst - fargenes samspill.”

Urban J. Willumsen

Åpningstider: Tirsdag - fredag kl. 12-17, lørdag - søndag kl. 12-16


Tagged under: Maleri