Utstillinger i Galleri Albin Art

Albin Art

Ellen Eikenes

11. NOVEMBER - 16. NOVEMBER  2023

MALERI

 

 

I Ellens malerier møter figurative elementer abstrakte former og mønstre som veves sammen til en helhet. Malerienes tematikk, uttrykk og motiv peker mot hendelser som vi kjenner oss igjen i. Og mange av hennes verk har en åpenhet som innebærer utallige tolkningsmuligheter. Betrakteren får egne assosiasjoner i møte med maleriene. Denne tvetydigheten i verkene er noe Ellen streber etter og er bevisst gjennom hele arbeidsprosessen.

Ellen inspireres av opplevelser i livet; av naturen, av møter med mennesker, av musikken, av dans, av sjølivet og andre kunstneriske inspirasjoner. Å male er hennes store pasjon. Det starter med en idé og en skisse før selve skapelsesprosessen på lerretet starter. Spesielt i starten arbeider hun sterkt intuitivt med former, farger og linjer. Formene veksles mellom organiske og stramme. Arbeidet videre foregår med bevisste og intuitive valg. Målet er å utvikle maleriet slik at farge og form klinger sammen og linjer skaper en helhet i komposisjonen. Målet er også å skape en stemning ut fra et tema eller en idé.

Ellen veksler i sitt kunstneriske virke mellom å male, dvs. være utøvende og å holde malekurs. Hun holder av og til kurs på sitt atelier. Og siden 2003 har hun tatt med malegrupper til det lille hotellet Finca el Cerrillo i fjellsiden nord for Malaga og Nerja i Spania.

Ellen Eikenes er utdannet billedkunstner og førskolelærer. Hun har en treårig

kunstfagutdanning fra Mølla Kunstskole i Moss 1995 – 97 og Oslo Tegne og Maleskole 1997 – 98. I 1998 startet Ellen sitt kunstneriske virke på heltid. Hun var med å drifte Galleri Texas i Ås og drev galleriet i 6 år sammen med 7 andre personer fra 2003 – 09). Ellen har deltatt på en rekke utstillinger både separat og kollektive.

Medlem i NFUK (Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere).

Ellen arbeider med malerier i akryl, og med grafikk; fortrinnsvis serigrafi/silketrykk, samt tegning.

www.elleneikenes.com


Tagged under: Maleri