Utstillinger i Galleri Albin Art

Albin Art

Ellen Aabel

18.MARS - 23. MARS 2023

TEKSTIL

          BILLEDVEV FRA VALENCIA – LANDSKAP OG MENNESKER

                    Ellen Aabel har ved siden av sin gjerning som lektor i norsk, spansk og fransk ved Oslos videregående skoler, vevet billedvev i nesten førti år.

Hun har en formell utdannelse i nordisk hakke-teknikk og i tegning og utforskning av forskjellige billedlige former gjennom kurs og under korreksjon.

I 2015 debuterte hun som utstiller av vever og har siden hatt flere utstillinger.  Nå viser hun billedvever fra Øst-kysten av Spania hvor hun har bodd i elleve år og har fått et nært forhold til og mye kunnskap om.

I vevene legger Ellen Aabel vekt på å utvikle sin personlige stil med fokus på farger, komposisjon og en fortettet uttrykkskraft.  Naturen, de skiftende årstidene og et variert og storslått landskap, samt menneskenes tilknytning til dette og det som den fruktbare jorden gir, er det viktig for henne å formidle.

Ellen Aabel prøver å fange øyeblikket i et erfart liv og fantasi i sine små figurative og detalj-rike vev-bilder.

Det er også viktig for henne at arbeidene hennes viser et solid og grundig håndverk, med varierte og pene avslutninger.  Derfor bruker hun kvalitetsgarn av norsk spelsau-ull i vevene sine, ofte med innslag av lintråd.

E-mail  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Åpningstider: mandag – fredag: 12.00 – 17.00, lørdag – søndag: 12.00 – 16.00

Vernissage : lørdag 18.mars kl. 12.00                       

 

Tagged under: Tekstiler