Utstillinger i Galleri Albin Art

Albin Art

Eirin Hov

2. MARS - 14. MARS  2024

MALERI

 

 

«Inn i naturen»

Eirin Hovs malerier er preget av hennes fascinasjon for naturen. Det er fargene, linjene, kontrastene og strukturene som inspirerer henne. Tittelen på utstillingen gir også en pekepinn om at det ikke er den storslagne naturen, men heller de små detaljene og nyansene som fanger hennes interesse.

Fotoapparatet er ofte følgesvenn på tur og er ofte et utgangspunkt for maleriet.

Eirin arbeider med malerier i akryl og mix media og hun søker et abstrahert uttrykk i sine bilder. Gicléetrykkene er skapt ut fra originale malerier (høykvalitetstrykk på kunstpapir). Prosessen med maleriet starter gjerne intuitivt med hjelp av markører som danner grunnlaget for komposisjonen. Streken er et viktig virkemiddel og kan like gjerne gi et dramatisk som et vart og poetisk uttrykk.

Hennes kunstneriske virke startet for fullt etter 25 år som rådgiver ved Universitetet i Oslo, men maling og tegning har likevel vært en viktig medspiller i hele henne liv.

Eirin Hov er juriert medlem av Norsk forening for uavhengige kunstnere (NFUK). Foruten eksamen i Visuell kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, er hennes  kunstfaglige bakgrunn fra Anette Martens kunstskole, deltakelse på Olav Mosebekk kunstskole samt flere kurs innen billedkunst. Dette er hennes andre separatutstilling og hun har ellers deltatt på en rekke kollektivutstillinger, bla i Dalype Galleri og i nettgalleriet NorthArt.

 

Tagged under: Maleri