Utstillinger i Galleri Albin Art

Albin Art

Claire Greiner Holter

20. JANUAR - 25. JANUAR  2024

MALERI

 

 

Claire Greiner Holter er fransk, født i Paris. Hun bor i Oslo, og har tidligere bodd i Kina, USA, på Island og i Belgia.

I Oslo har hun arbeidet med portrettegning, hun har studert tradisjonell kinesisk maling på rispapir i Beijing, jobbet med akvarell og tatt kurs i akttegning ved Beaux-Arts i Paris.

Hun begynte med oljemaling i 2011 hos den islandske kunstneren Pétur Gautur i Reykjavik. I 2012-2014 utdypet hun teknikken ved kunstskolen Myndlistarskóli Kópavogs under ledelse av kunstneren Bjarni Sigurbjörnsson. I Brussel har hun malt hos den belgiske maleren Gauthier Hubert fra 2015 til 2018.

Hun har deltatt i flere gruppeutstillinger i Belgia, på Island og i Norge. Hun hadde separatutstillinger i Alliance Française i Reykjavik i mai 2014 og i Medicis Center i Brussel i 2016, samt privat i 2017.

Det var møtet med den voldsomme islandske naturen som ga henne lyst til å begynne med oljemaling, som hun opplevde som det eneste medium som kunne gjengi kraften i naturen. I Brussel har hun latt seg inspirere av det hun så ut av vinduene sine, nemlig byen. Når hun nå bor i Norge, blir det naturlig for henne å søke inspirasjon både i naturen og i byen.

Hun liker å leke med skygge og lys. Himmelen gir hennes landskaper en spesiell atmosfære. Hun arbeider oftest med utgangspunkt i fotografier hun selv har tatt.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Tagged under: Maleri