Om Utstillingene og Kunstnerne

Albin Art

Anne Brit Nordahl

21.OKTOBER - 2.NOVEMBER  2023

MALERI

 Anne Brit Nordahl har alltid vært kreativ og begynte å male etter et kurs i intuitiv maling i Italia i 2012. Etter dette har hun tatt en rekke kurs i ulike maleteknikker, både i inn- og utland. Den grunnleggende utdanningen i form, farge og komposisjon fikk hun i sin tekstile utdanning.

Maleriene hennes er fargesterke og inspireres bl.a. av naturen og fargene i Finnmark. Noen av de siste arbeidene er påvirket av samiske tradisjoner som reinsdyr, lavvo og samiske symboler. Lyset og naturen, både sommer og vinter, inspirerer henne i høy grad. Hun prøver hele tiden å formidle sin kjærlighet til Finnmark i maleriene, men er også opptatt av å male andre motiver i forskjellige teknikker og paletter.

Hun liker å eksperimentere med ulike teknikker og kombinerer disse i sine malerier hvor fargene spiller en stor rolle. Hun ønsker å gi seeren en god opplevelse og spre glede med sine motiver og farger. Det er opp til seeren å evt tolke motivene.

Hun har utdanning som lærer fra Bodø Lærerskole, utdanning i vev fra både husflidsskole og Statens Lærerhøyskole i Forming i Oslo. Hun har en Masters Degree in Visual Arts i tekstil fra University of Northern Colorado i Greeley USA.

Anne Brit har en allsidig kunstnerisk bakgrunn i ulike teknikker og uttrykksformer. Hun har vevd egendesignede veggtepper i Peter Collingwoods skaftskiftingsmetode og skrev sin Master Thesis, hovedoppgave, om dette emnet.

Anne Brit Har jobbet som lærer i formingsfag på videregående skole i 28 år.

Anne Brit Nordahl bor like utenfor Kirkenes. Hun er født og oppvokst i Lofoten.

Sin første utstilling hadde hun i sitt hjemmegalleri i 2015, og siden har hun hatt flere utstillinger, både separate og fellesutstillinger.


Tagged under: Maleri