Tidligere utstillinger i Galleri Albin Upp

Albin Upp

2018

2019

2020

2021

2022

«Serendipity» Monotypier (Munch Brudal)

1.-12. september 2021

ÅSRUNN HAMMERØ er en autodidakt kunstner som maler med olje og akryl med ulike tekniker hvor samspillet med lys og farger er det essensielle, hvor gull har et fremtredende uttrykk for å poengtere lyset.

Det hele startet i 1987 da hun fikk en intens lengsel etter å male.

Hammerø startet med små bilder noe som raskt utviklet seg til store formater.

Hun har valgt ikke å gi bildene titler, dette for at hun ikke vil begrense eller gi føring hva det enkelte bilde kan illustrere.

Det skal være opp til hver enkelt.

Fra 2012 har Hammerø deltatt på mange Lions utstillinger.

Hun har hatt flere seperatutstillinger på Albin Art, Albin Upp og Almancil Portugal med veldig positive tilbakemeldinger og godt salg.

Innkjøpt av: Økokrim , DNB kunstforening, Klinikk Røa og Saxoføn,Molde.

PAULINE MUNCH BRUDAL sine monotypier er unike i sitt slag. Gjennom flere år med eksperimentering har hun utviklet en blandingsteknikk der hun bearbeider avtrykk fra glassplate. I de abstrakte motivene oppstår det et mangfold av mønstre og og figurer der flytende blekk, tusj og vann virker sammen i flere faser. Hvert bilde er et resultat av spenninger mellom viljestyrte handlinger, spontane innfall og tilfeldigheter.

Utstillingens tittel «Serendipity» er knyttet til kunstnerens arbeidsmetode og resepsjon. Fordi hvert bilde er et resultat av flere uventede og heldige sammentreff i tilblivelsesprosessen kan de fremstå annerledes enn forventet. Monotypiene kunstneren stiller ut forteller alle en historie om en sinnstilstand og om overraskende hendelser eller såkalte lykketreff underveis i skapelsesprosessen.

Den franske kjemikeren Louis Pasteur omtaler Serendipity som en mulighet for nye oppdagelser og sier «Chance favors the prepared mind». I møte med bildene til Pauline er det rom for frie assosiasjoner og fantasi og kanskje er det nettopp da en kan oppdage noe annet og noe mer enn forventet.

Sanseopplevelsene i naturen og årstidsstemninger gir inspirasjon til fargevalg, utforming og tekstur. Dialog, hendelser og energi i menneskemøter åpner for ideer til motiver og bildetitler.

Pauline har bakgrunn fra Rudolf Steinerskolen og har tegne- og malekurs fra Frankrike. Hun er utdannet litteraturviter og har undervist i estetikk ved UiO, Humanistisk fakultet. Som litteraturviter har hun en tverrestetisk orientering og er særlig opptatt av synestesi i tekst og bilder.

Ved siden av det kunstneriske arbeidet er Pauline Regionleder i Hapro Jobb og Karriere.

Ordet Serendipity er utledet fra Serendip beskrevet som et land i et persisk eventyr med tittelen De tre prinsene fra Serendip. Underveis på prinsenes reiser oppsto det tilfeldige og uventede hendelser som førte til nye oppdagelser.

De tre prinsene fant noe mer og noe annet enn det de var ute etter.

Kunsthistorikeren Horace Walpole skapte ordet Serendipity som en neologisme i 1754.

Les mer om Pauline Munch Brudal:

http://paulinemunchbrudal.com/

https://www.instagram.com/plinemunch 

Hva skjer akkurat nå?

Albin Art
Albin Art

Mai hos oss

Les Mer

Utstillinger - Kalender

Pågående og kommende utstillinger i Hovedgalleriet
Pågående og kommende utstillinger i Hovedgalleriet

Galleri Albin Upp Utstillinger

Se Utstillinger

Tidligere, pågående og kommendeutstillinger i Galleri Albin Art
Tidligere, pågående og kommendeutstillinger i Galleri Albin Art

Galleri Albin Art Utstillinger

Se Utstillinger