Tidligere utstillinger i Galleri Albin Upp

Albin Upp

2018

2019

2020

2021

2022

28.september - 9.oktober

MALERI - DIKT

Åpningen finner sted onsdag 28. september kl. 18 - 20
Utstillingen vises fra 27. september til 9. oktober.
Åpningstider tir - fre: kl. 12-17, lør - søn: kl. 12-16

Dette prosjektet er todelt og veksler mellom malerier og dikt. Tematisk vises hvordan Oslo endres gjennom store byggeprosjekter. Bildene skildrer hvordan særlig Barcode danner en effektiv mur som stenger Grønland og Tøyen ute fra fjorden. Bygningsmassene preges av mangel på farger og buede former. Opp mot dette grå og rettvinklede miljøet settes bilder med farger i skyer og på himmelen, i barneleker, ullballer, fugler og i en skigard i alle farger. Enkelte av bildene har en plexiglassplate montert noen cm. foran billedflaten. På denne er også malt og limt gjenstander, noe som
utdyper innholdet og skaper en tredimensjonal virkning.

De 41 diktene er ironiske og absurde i stilen. Her skildres de «dresskodekledde menn med litt for trange jakker, høyvannsbukser og blanke sko med erigert tupp». Disse sitter godt nok i «sine høyeste slott» der de spekulerer i alskens aksjer og holdingselskaper, men også i kunst for å finne seg selv, «hvis tiden strekker til». Diktene danner i seg selv en historie.
Grydeland gikk på Vestlandets Kunstakademi fra 1976 til 1979. Siste året, 79/80, tok han på Kunstskolen i Trondheim. Han deltok på diverse utstillinger i begge byer. På 80-tallet ga han også ut et par romaner. Uansett klarte han ikke å leve av kunsten og utdannet seg etterhvert til arkeolog og jobbet med det i Nord-Norge inntil 2013. I 2014 flyttet kona og han til Oslo og som pensjonist har Grydeland tatt opp igjen sine første yrker som billedkunstner og forfatter.

Maleriene og diktene er trykt opp i en egen bok som også selges på utstillingen. Til åpningen planlegges også et tonefølge ved Geir Hjorthol på trompet og Åsmund Hjorthol Opedal på keyboard.

Hva skjer akkurat nå?

Albin Art
Albin Art

Mai hos oss

Les Mer

Utstillinger - Kalender

Pågående og kommende utstillinger i Hovedgalleriet
Pågående og kommende utstillinger i Hovedgalleriet

Galleri Albin Upp Utstillinger

Se Utstillinger

Tidligere, pågående og kommendeutstillinger i Galleri Albin Art
Tidligere, pågående og kommendeutstillinger i Galleri Albin Art

Galleri Albin Art Utstillinger

Se Utstillinger