Om Utstillingene og Kunstnerne

Albin Upp

Vivi Moe, Magnar Kjeldsmo, Bente-Linn Bergene Huseby, Sverre K.Nyhuus, Eva Elisabeth Aas og Ørnulf Kvebek

MALERIER - TEGNINGER

6.november – 17.november

VIVI MOE har alltid tegnet og malt, men først som voksen fikk hun gått på Mosebekkskolen under Hans Norman Dahl, og malingen ble en fulltidsvirksomhet.
Moe maler gjerne ut fra opplevelser i naturen, prøver å memorere stemninger og lys og farver.
Når hun får til en god stemning og et godt lys, da er hun fornøyd.
Da er et bilde godt å se på.
Moe maler med færrest mulig detaljer og beveger seg fra en abstrahert til en fullstendig abstrakt uttrykksform.

MAGNAR KJELDSMO søker etter å oppnå et figurativt uttrykk hvor det anatomisk korrekte spiller en viktig rolle, samtidig prøver han å få frem det sjelelige og levende blikket i skulpturene sine av både mennesker og dyr. Han arbeider med materialene leire, gips og betong. Noen av skulpturene støpes i bronse.

BENTE-LINN BERGENE HUSEBY er opptatt av mellommenneskelige forhold og det dyriske i menneske. Hun maler ofte en mellomting av mennesker og dyr, menneskedyr eller dyremennesker, en metamorfose. Bildene er symbolske og på denne utstillingen vises for det meste hennes arbeider på treverk.
EVA ELISABETH AAS har det siste året laget en serie med skogbilder. Hun bruker naturen som inspirasjon.Lager skisser ute og fotograferer.

SVERRE K. NYHUUS har vært en ivrig treskjærer siden 1995.

Han har lært treskjæring hos Ragnhild Oliver 1998-2000. Senere har Nyhuus tatt 7 ukeskurs ved Hjerleid på Dovre. Undervisningen besto av tegning og skjæring av akantus- og dragestil.

Han har tidligere stilt ut gjenstander i Ulvings kunsthandel i Tønsberg (Saga- en kunst- og håndverksutstilling)

ØRNULF KVEBEK, som driver firmaet Kvebek Naturmontasje, har vært autorisert i 40 år og regnes for å være en av Norges aller beste taksidermister (utstoppere). Han er spesialist på naturtro montasjer av store jakttroféer fra inn- og utland, men stopper like gjerne ut småfugler, mindre pattedyr og fisk. Ørnulf er også en mester til å restaurere gamle preparater som har blitt solbleket, skadet av vær og vind, mus, insekter, etc.

Tagged under: Maleri Skulptur
Albinupp

Albinupp

  • Female