Om Utstillingene og Kunstnerne

Albin Upp

Ingse Revold

20. april – 1. mai 2022

Akvareller

Utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole

Illustrasjonslinjen 1981–85

Tidligere utstillinger:

Galleri Vanntårnet Nesodden Kunstforening 2010

Galleri Albin Art 2015

Kollektivutstillinger i Galleri Vanntårnet, Albin Upp og Galleri Grafill

I utgangspunktet er Revolds motiver noe hun har sett, på turer i natur og kulturlandskap, i bøker, i hagen…

Underveis i maleprosessen tar arbeidene litt sine egne veier. Teknikken er møysommelig. Lag på lag med tynn akvarellmaling. De tynne lagene for at ikke fargepigmentet skal legge seg oppå papiret. Fargene blir blandet med de påførte lagene, som for eksempel et lag med en gul farge med et lag med en blå farge over blir en grønn farge.

Bildene er detaljrike. Å male er meditativt for Revold. På en måte er hun glad for å se på seg selv som amatør. Om hun skulle tenke på å levere ville hun bli stresset. Nå jobber Revold på sin møysommelig måte. Har hun en del bilder kommer etter hvert lysten til å få dem montert, og opp på en gallerivegg.

Det en utfordring å beholde det hvite og lyset fra papiret i bildene. I akvareller maler man ikke hvitt, men sparer ut de hvite og lysere partier på papiret. Når man maler med akvarellfarge er det ingen ”angreknapp”

At det har blitt akvarellteknikk på Revold er litt tilfeldig. Akvarell er en av teknikkene hun har blitt kjent med og glad i gjennom illustrasjonsoppdrag.

Revolds bilder er kanskje annerledes enn hvordan mange tenker på akvareller. Ikke vått i vått og raske, men detaljrike og sakte.

Tagged under: Maleri
Albinupp

Albinupp

  • Female