Om Utstillingene og Kunstnerne

Albin Upp

Anne Louise Hoen og liv Anne Olafsen

Malerier - Tekstil

«Skogen Synger»

23. SEPTEMBER – 4. OKTOBER

En utstilling av to kunstnere som står i kontrast til hverandres uttrykk og medium, og som utfyller og fremhever hverandres egenart. De er venninner som har arbeidet ved siden av hverandre
gjennom flere år bl.a. under veiledning av Anne Biringvad. Begge har en rekke utstillinger bak seg både kollektive og separate.

ANNE LOUISE HOEN – Maleri
er sivilarkitekt fra Arkitekthøyskolen i Oslo og har alltid hatt bildende kunst som hobby. Hun har 3-årig kunstutdanning fra Oslo Tegne og Maleskole/NISS og et år ved Vrie Academie Academie Den Haag i Nederland.
Naturen inspirerer henne, først og fremst skogen. Det er grantrærnes tunge og mørke karakter som får spille opp mot lyset bakenfor. De høye, langstrakte formatene som selve grantreets form
er karakteristiske. Anne Louise trives i store formater gjerne med grove, heftige penselstrøk, noen blir liggende som struktur, andre steder kommer det ubehandlete lerretets struktur igjennom, og gir et gobelinaktig preg.

www.alhoen.no

LIV ANNE OLAFSEN – Tredimensjonale arbeider i diverse teknikker er utdannet kunst-og håndverkslærer med fordypning i tekstil. Hun har jobbet som galleripedagog og kunstformidler. Hun bor og jobber på Hurumlandet der hun også har sitt atelier.
Håndarbeider/duker er hennes inspirasjonskilde og råmaterialer. De er funnet, samlet, bearbeidet og omformet i nye tredimensjonale objekter. Verkene skaper nye betydninger av gamle
gjenstander og setter spørsmålstegn ved vår tids mange problemstillinger som tid,
bevaring, resirkulering og tradisjoners betydning. Skjøre, gamle tekstiler gis nytt liv i møte med rustent jern og stein.

www.livart.no

Foto: Hege Bø

Tagged under: Maleri Tekstiler
Albinupp

Albinupp

  • Female