Om Utstillingene og Kunstnerne

Albin Upp

Hilde Anderdal Schage og Toril Kojan

9. - 20.november 2022

MALERI

Hilde Anderdal Schage, f 1961, bor i Oslo, har tatt toårig billedkunst utdannelse på Nydalen Kunstskole i Oslo 2005-2006, samt ettårig personlig kunstutvikling samme sted, 2010.

Hun er også utdannet psykoterapeut, Diplom Kunstterapeut fra Institut for Kunstterapi i Danmark, 2007-2014.

Hennes kunstuttrykk er en blanding av abstrakte og figurative motiver, hun arbeider intuitivt, nå mest med akrylmaling, lag på lag med tynne strøk, og bildene kommer som oftest til sitt uttrykk gjennom en lang maleprosess.

Hilde Anderdal Schage har hatt en rekke utstillinger, separatutstillinger, fellesutstillinger, og også flere utstillinger og kurs for å presentere kunstterapi.

Opp til overflaten og ut i lyset.

Å jobbe med kunst lar Toril Kojan uttrykke noe som kommer innenfra. Kojan bruker form og farge for å skape abstrakte uttrykk for noe hun har opplevd og sett.

Underbevisstheten lagrer opplevelser og inntrykk som kan være glemt eller skjult og som kan dukke opp i former hun henter frem i maleriene mine. Kojan jobber ut fra et styrt fargekaos, legger lag på lag med strukturer og spor, for deretter å hente frem et ubevisst motiv som hun bygger videre på. Så begynner arbeidet med å få bildet til å fungere optimalt. Hun bygger bildene opp basert på farge, form og komposisjon og sørger for å ha riktig balanse mellom høylys, mellomtoner og mørke. Former i ulike størrelser, rette og kurvede linjer, uvørne streker og spor av noe underliggende.

Credo: Kunst er næring for sjelen.

Nettside Hilde Anderdal Schage

Nettside Toril Kojan

Tagged under: Maleri
GAU

Galleri Albin Upp

  • Male