Om Utstillingene og Kunstnerne

Albin Upp

Henriette Roka-Aardal

MY PAST TODAY
Malerier
6. mars til 17. mars

Kunstmaler Henriette Roka-Aardal (f.1975) er barnebarn av kunstmaler Charles Roka og opprinnelig utdannet forgyller.

I forbindelse med farfarens 100-års jubileum i 2012, arrangerte familien kunstutstillingen «Arven etter Kitschprinsen» på Galleri Albin Upp, og sammen med Roka´s kjente malerier, viste Roka-Aardal og familien frem egne kunstverk. To år senere bestemte Roka-Aardal seg for å satse på kunsten og videreføre sin kunstneriske arv etter farfaren. Siden den gang har hun malt og deltatt på utstillinger både i inn- og utland med flere anerkjente kunstnere.

Roka-Aardal holder malekurs og er også i gang med et utendørs skulpturprosjekt. Med sin bakgrunn og de teknikkene Roka-Aardal benytter seg av, har hun utviklet sine ferdigheter og særegen malestil som kan karakteriseres som ekspresjonistisk og figurativ.

Roka-Aardal henter gjerne inspirasjon fra tidligere skisser og motivene hennes bærer ofte preg av en livslang kjærlighet til havet samtidig som hun trekker inn egenkomponerte detaljer fra naturen.

I utstillingen «My past today» viser Roka-Aardal et tyvetalls malerier med sine mest kjente motiver hun har arbeidet med de siste fire årene, og for første gang har hun kombinert teknikker fra sin tid som forgyller med de ulike maleteknikkene hun til vanlig benytter seg av i dag.

www.roka-aardal.com

@roka_aardal

Tagged under: Maleri
Albinupp

Albinupp

  • Female