Om Utstillingene og Kunstnerne

Albin Upp

Gerd Holth

«Heads Up!»

4. mai – 15. mai

TEKSTIL - HATTER

Åpning 4. mai kl. 18-20

Modist Gerd Holth har arbeidet i over 20 år som hattedesigner og modist. Fra 2008 – 2017 var hun ansatt som modist ved Den Norske Opera og Ballett. Hun har hatt og deltatt ved flere utstillinger i inn- og utland, som kursholder i faget, bl.a i Australia, ved Hats off to Melbourne. I 2008 fikk hun Oslo Bys kulturstipend. Holth bor og arbeider i Son, der hun har eget atelier. Hun er medlem av Norske Kunsthåndverkere og Norske Brukskunstnere

Gerd Holth presenterer hatter som alle kan bruke, og understreker at «..alle kler en hatt om de bare finner den riktige. En slik hatt kan være med på å understreke personligheten din. En riktig hatt kan utvide det som karakteriserer deg. Og med et hodeplagg kan du spille på noe av det mest menneskelige: Identitet. Og så handler det om å være stilig.»

Tiden som modist i Den Norske Opera og Ballett viderefører hun på denne utstillingen med helt nye skulpturelle hodekreasjoner, knyttet til hovedroller i kjente operaer og balletter.

Gerd Holth er gift med forfatteren Dag Larsen, som lanserer sin nye diktbok Huleruger under utstillingen, lørdag 7.mai.

Se for øvrig gerdholth.no og eksempler som fortløpende legges ut på Facebook og Instagram (gerdholth).

Mobil: 408 87 351

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tagged under: Tekstiler
Albinupp

Albinupp

  • Female