Om Utstillingene og Kunstnerne

Albin Upp

Ellen Eikenes, Ruth Sissel Foss, Kristin Stuestøl og Irene Thorsrud Eik

FIRE FABULANTER

Malerier-skulpturer

19.mars - 31.mars

Eikenes´ inspirasjonen til de abstrakte akrylbildene kommer fra et opphold nord i landet vårt. Eikenes opplevde naturen med store kontraster; både i været, i topografien og i havet. I bildene danner fragmenter av naturen abstrakte elementer. Horisontale linjer og geometriske former i kontrast til organiske, lekende former er med på å skape liv og bevegelse, og ikke minst sterke kontraster.

Foss viser en serie tresnitt med forenklede fuglelignende motiver. Tresnitt hvor de forskjellige fargede delene er saget ut som et puslespill, påført trykkfarge og lagt tilbake i treplaten til trykking.

Foss viser også skulpturelle keramiske objekter i Rakubrent steingodsleire. Hun bestreber å skape balanse i objekter som i utgangspunktet er vridde og i ubalanse.

Stuestøl viser oljemalerier. Stuestøl maler landskap som kan være både ytre og indre landskap.Hun forsøker ikke å etterligne naturen, men håper å fange et lys, noen farger eller stemninger. I komposisjonen er hun fasinert av hvordan en enkel horisontal linje skaper illusjonen av et landskap umiddelbart. Stuestøl ønsker at symbolikken i bildene kan få tilskueren til å erindre og kjenne igjen en egen opplevelse.

Thorsrud Eik viser filtskulpturer. Å lage filtskulpturer er en arbeidsintensiv og morsom prosess. For Thorsrud Eik er det meningsfullt å bruke naturlige og miljøvennlige fibre, og naturen er hennes viktigste inspirasjonskilde.

Tagged under: Maleri Skulptur
Albinupp

Albinupp

  • Female