Om Utstillingene og Kunstnerne

Albin Art

Torunn Myhre

“Fra rot til skulptur”

12 februar – 17 februar

SKULPTUR

Myhre er fra Kristiansand og har sin kunstneriske utdanning fra forming ved lærerutdanningen og hospitering ved Bergen Kunsthøgskole og flere ikonmalekurs i Sverige og Finland.

Fra rot til skulptur – er bearbeidet naturmateriale med pappmasje og temperamaling.

Hvert enkelt objekt i Myhres presentasjon er unikt i form og dekor. Samtidig har det i hennes utgangspunkt i en gitt, helt unik naturskapt form. Så disse kunstverkene er både skapt og omskapt, alt etter hvordan man ser det.

Å ha øye for skjønnheten i nesten nedbrutt biologisk material skaper glede, er spennende, gir stor inspirasjon samtidig som det utfordrer kreativ tenkning.

I naturen ligger rester fra trær og busker. Det er skatter som er usynlig for de fleste; brukne, uttørrede pinner fra grener, krokete røtter der forråtnelsen har satt sitt tydelige preg. De finnes overalt.

Det enkelte naturskapte emne blir oppdaget som objekt for kunstnerisk transformasjon ved å la fantasien inspirerer kreativiteten når Myhre ser rotens eller kvistens iboende potensiale. Utgangspunktet omformes til en hvitkledd figur ved hjelp av papir, lim og kritt. Pensel og farger fremkaller så figurens eller skulpturens unike identitet.

Lørdag – søndag 12-16

Tirsdag – torsdag 12-18

Tagged under: Skulptur