Om Utstillingene og Kunstnerne

Albin Art

Lazaro Oscar Regueiferos Vidaud

4. desember – 9. desember

SKULPTUR

Lazaro Oscar Regueiferos Videaud (1964) er opptatt av menneskenes ulike uttrykk og form. Han er utdannet møbelsnekker fra Havanna på Cuba, har tømrerutdanning fra Norge og er autodidakt som kunstner. I møbelverkstedet på Cuba brukte han materialer som var til overs og slik begynte hans interesse for å arbeide med tre, spesielt med masker.

Oscar er også musiker og danser. På Cuba spilte han fast på flere ulike spillesteder i Havanna med forskjellige grupper, fortrinnsvis innen genren kubansk rumba. Rumba er et særegent cubansk fenomen med røtter både i spansk tradisjonell musikk og dans, og i vest-afrikansk musikktradisjon, særlig fra Kongo og Nigeria. Den er en helhetlig performance, bestående av perkusjon, vokal og dans. Ofte oppstår den spontant og er et uformelt møte mellom mennesker, en fest, et sted der alle kan delta.

I Norge har han blant annet deltatt på Latinfestivalen i Trondheim, holdt konsert i Operaen, vært rytmisk arrangør for, og spilt med Storbandet Stua 17 og undervist i dans. Oscar jobber også som billedkunstner, med skulptur, og som performanceartist, der han har sunget for å redde Y-blokka sammen med Støtteaksjonen mot riving, endre valgresultat på Valgvake med Cabaret Standard på Hausmania, eller sunget og åpnet veier for kunsten på IKM i forbindelse med utstillingen Karnevalet.

Tagged under: Skulptur